2021-09-08 12:55:12• hírek • Szatmár.ro

Szatmári ősz: Wellhello, Inna és Andra koncertezik két hét múlva a megyeközpontban

Egy vadonatúj rendezvénysorozatot indít el két hét múlva a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ, Szatmári ősz címmel. Amennyiben az esemény sikeres lesz, az elkövetkező években ismét megrendezik – ígérik a szervezők.

A Szatmári őszt szeptember 24–26. között szervezik meg – erről tájékoztatott szerdai sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester és Butka Gergő a kulturális központ igazgatója.

„Az elmúlt hónapokban számos nagyszerű rendezvényt tudtunk megszervezni sikerrel a szatmáriak számára, ezt pedig az őszi hónapok beálltával is folytatni szeretnénk, egy vadonatúj rendezvény keretében. Bár a fertőzöttek száma egyre nő, viszont Szatmárnémetiben egyelőre nem ugrott meg számottevően az esetszám, és úgy látjuk ez az elkövetkező két hétben se fog, így meg tudjuk szervezni ezt a rendezvényt” – fogalmazott Kereskényi Gábor.

Ami a programot illeti, a rendezvénysorozat szeptember 24-én, pénteken kezdődik, 18.30 órától 21.00 óráig helyi művészek és zenekarok lépnek majd színpadra, 21.00 órától pedig Inna és zenekara szórakoztatja a közönséget. 22.00 órától DJ parádé zárja az estét.

A rendezvény második napján, szombaton már a déli órákban kezdetét veszi a mulatság, elsősorban a legkisebbek számára. Lesz bábszínház és számos izgalmas foglalkozás is. 16.00 órától a helyi pop, rock és blues zenekarok szórakoztatják majd a közönséget. 21.00 órától a magyarországi Wellhello koncertezik, 22.30 órától pedig egy varázslatos Andra-koncert zárja a második napot.

Vasárnap elsősorban a néptáncé és a népzenéé lesz a főszerep, 14.00 órától folklórprogrammal készülnek a szervezők, 20.00 órától Ionuț Fulea koncertezik, végül pedig 21.30 órától Semnal M fellépése zárja a rendezvényt.

Butka Gergő, a kulturális központ igazgatója elmondta a háromnapos rendezvénysorozat keretében a központi part sétányain ismét fellelhetőek lesznek a Szatmári termékek, a régi központ lezárt részein pedig utcai ételárusok várják majd a bámészkodókat.

A színpadok előtti teret csak korlátozott számban lehet majd látogatni, akik viszont szeretnének bemenni egy-egy koncertre fel kel mutassák az oltást igazoló dokumentumot, vagy egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredményét, vagy egy 48 óránál nem régebbi negatív gyorsteszt eredményét.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: